Hoe groot moet een hondenkussen zijn?

Een rustmoment voor een hond is net zo belangrijk als een rustmoment voor een mens. Om het slaapcomfort van uw hond zo optimaal mogelijk te maken is het hondenkussen van belang. Een goed hondenkussen is de basis voor een goede nachtrust van uw hond. Hondenkussen.com beschikt dan ook over een ruim assortiment aan hondenkussens in tal van soorten, maten en kleuren. Daarnaast is er de keuze uit verschillende materialen. Maar hoe groot moet een hondenkussen nou eigenlijk zijn?

Formaat van het hondenkussen

Om te zorgen dat uw hond optimaal gebruik maakt van het kussen is het belangrijk om voor hem of haar juiste maat te kiezen. Dit bevordert het ligcomfort van de hond.

Kijk om te beginnen bij het kiezen van het formaat van het hondenkussen goed naar het formaat van uw hond. Het is verstandig om eerst het formaat van uw hond op te meten. Op deze manier kunt u het hondenkussen kiezen waar uw hond uitgestrekt en comfortabel op kan liggen. Bij het kiezen van de juiste maat is het van belang dat uw hond zeker nog wat ruimte over heeft. Neem dus niet het formaat van uw hond als formaat van het hondenkussen.

Hondenkussen.com beschikt over de volgende formaten hondenkussens:

  • 55cm x 80cm = geschikt voor kleine- tot middelgrote honden (0-10kg)
  • 70cm x 100cm = geschikt voor middelgrote- tot grote honden (10-20kg)
  • 90cm x 125cm = geschikt voor grote honden (20 – 40 kilo)
  • Benchkussens

    Naast de gewone hondenkussens beschikt het assortiment van Hondenkussen.com ook over benchkussens. De naam zegt het eigenlijk al, dit kussen koopt u wanneer uw hond in de bench verblijft. Op deze manier ligt de hond in de bench ook comfortabel en zacht. Welke maat u voor dit kussen nodig heeft hangt natuurlijk af van het formaat van uw bench. Wanneer u deze nog niet heeft aangeschaft kunt u ook bovenstaande maten aanhouden, maar meet uw hond van te voren altijd even op om zeker te zijn van uw aankoop.